OBUSTAVLJENA ISTRAGA PROTIV NENADA NEŠIĆA: NEMA DOVOLJNO DOKAZA

Banjalučko tužilaštvo obustavilo je istragu protiv bivšeg v. d. direktora Puteva RS i predsjednika DNS-a Nenada Nešića kojeg je policija RS-a sumnjičila za zloupotrebe službenog položaja i ovlaštenja.

Kako se saznaje, naredba o obustavi istrage donesena je jer “nema dovoljno dokaza da je počinio krivično djelo za koje je bio osumnjičen”.

Izvještaj protiv Nešića je Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka u novembru prošle godine podnijela Uprava kriminalističke policije MUP-a RS-a.

Sumnjičio se da je od 8. maja 2018. godine do 31. augusta 2020. godine u svojstvu odgovornog lica, vršioca dužnosti direktora JP Putevi RS-a, kršeći odredbe Zakona o javnim nabavkama, iskoristio svoj položaj i ovlaštenja i zaključio sporazum firmom Prijedorputevi a.d. Prijedor, te šest pojedinačnih ugovora za izvođenje radova održavanja i zaštite magistralnih i regionalnih puteva i objekata na putevima u RS-u i tako Prijedorputevima pribavio imovinsku korist od blizu 17 miliona KM, piše Faktor.

Nešić je u to vrijeme bio na čelu Puteva RS-a, a poziciju je napustio iz “zdravstvenih razloga”, neposredno nakon što je DNS napustio vladajuću koaliciju u ovom entitetu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PREMALO IM 25 FENINGA PO LITRU: ‘NAFTAŠI’ OD VLADE TRAŽE PODIZANJE...

0
Naftni distributeri u RS smatraju da Vlada treba da im dozvoli povećanje zarade minimalno za 5-10 feninga po litru prodatog goriva na benzinskim pumpama.