OČISTITE RAVNU PLOČU NA ŠPORETU U SAMO PAR MINUTA: POTREBAN VAM JE SAMO JEDAN SASTOJAK

Osjetljiva staklena površina je sklona grebanju, posebno ako se koriste abrazivne krpe i snažna sredstva za čišćenje. Stoga vam otkrivamo kako da na veoma jednostavan i brz način, u samo šest koraka, očistite šporet sa ravnom pločom, bez opasnosti da je oštetite.

Prije nego što počnete sa čišćenjem šporeta, obavezno proverite da li je isključen i uklonite mrvice hrane zaostale od kuhanja kako biste olakšali čišćenje trvdokornih mrlja.

Ispratite ovih 6 koraka i nemate brige:

  1. Napunite činiju toplom vodom, sipajte deterdžent – napravite pjenu
  2. Po šporetu pospite sodu bikarbonu
  3. Natopite krpu u činiju sa deterdžentom, iscijedite je ali da ostane mokra
  4. Natopljenu krpu postavite preko šporeta sa sodom bikarbonom i sačekajte 15 minuta
  5. Nakon toga vlažnom krpom oribajte šporet i ostatke prljavštine i sode uklonite sunđerom
  6. Ako imate šporet sa komandama osetljivim na dodir, izbegavajte ih zbog senzora.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

OSVJEŽITE SE UKUSNIM SLADOLEDOM OD JAGODA KOJI ĆETE NAPRAVITI SAMI

0
Ljeto je sve bliže, a topliji dani zahtijevaju adekvatnu hranu koja će nas rashladiti. Zbog toga mnogi uživaju u jedući sladolede različitih okusa.