OD 1. JANUARA BESPLATAN JAVNI PRIJEVOZ U SARAJEVU

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta (SDP) večeras je najavio da će javni prijevoz u ovom kantonu funkcionisati i nakon ponoći do jutarnjih sati.

To je najavio na večerašnjem SDP-ovom skupu “Djela, a ne riječi” na Ilidži. Istakao je da će taj prijevoz biti dostupan već od 1. januara sljedeće godine te da će u navedenom periodu dana (od ponoći do jutarnjih sati) biti besplatan.

Ovim će Kanton Sarajevo imati javni prijevoz koji je u funkciji 24 sata. Više detalja o ovoj odluci bit će naknadno poznato.

Trenutno vozila javnog prijevoza saobraćaju do ponoći i počinju saobraćati nešto poslije 5 sati. Ranije je bilo nekoliko inicijativa da javni prijevoz funkcioniše tokom cijele noći, a Šteta je tada poručio da će se razmotriti ove inicijative.

Ova odluka je nastavak poboljšanja javnog prijevoza u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Također je ranije najavljena reorganizacija linija javnog prijevoza.

(M.S.)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PORODICE IZRAELSKIH TALACA BLOKIRALE AUTOPUT U TEL AVIVU

0
Porodice izraelskih talaca koji se nalaze u Pojasu Gaze blokirali su autoput u Tel Avivu, držeći transparent na kojem je pisalo "Ili taoci ili Rafah. Birajte život".