OD BAJATOG HLJEBA NAPRAVITE SVJEŽ: ISPROBAJTE OVAJ TRIK I UŽIVAJTE U ZALOGAJIMA!

Danas ljudi sve više kupuju izrezani i pakovani hljeb, jer imaju produženu trajnost, ali i dalje ima onih koji vole dobar, stari, običan hljeb.

Ali, on brzo postaje suh, a kad se osuši i počne da se mrvi, izgubi svoj opojan ukus.

Vjerovali ili ne postoji sjajan trik uz koji će hljeb izgledati kao da je tek pečen, prenosi Kurir.

Ukoliko koristite običan hljeb naprskajte ga vodom, ukoliko koristite baget ili hljeb sa nekim premazom stavite ga pod tekuću vodu. Važno je da se korica dobro natopi, ali i sredina može da bude vlažna.

Dobro umotajte hljeb u aluminijumsku foliju

Zagrijte hljeb 10-12 minuta. Ukoliko imate pola vekne, biće vam dovoljno 10 minuta, a ako koristite cijelu veknu držite je u rerni 12 minuta.

Kada je izvadite iz rerne, odmotajte foliju i pritisnite da vidite koliko je mekan.

Za još bolji ukus, ubacite hljeb bez folije na još 4-5 minuta u rernu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

DOK VI IGRATE IGRICE, NEKO PROFITIRA: EVO KOLIKO JE NITENDO ZARADIO...

0
Japanski proizvođač konzola i videoigrica Nintendo povećao je neto dobit na 480,3 milijarde jena (4,4 milijarde dolara) u fiskalnoj 2020. godini, što je za 85,7 posto više u odnosu na prethodnu godinu.