OD DANAS NA KIOSCIMA U FBIH DOZVOLJENA PRODAJA PROIZVODA DO 300 GRAMA

U cilju unapređenja poslovanja trgovaca na području Federacije BiH danas je na snagu stupio Pravilnik o izmjeni Pravilnika o uslovima minimalne tehničke opremljenosti poslovnih prostora za obavljanje trgovine i trgovinskih usluga.

-To znači da je trgovcima koji obavljaju trgovinu na malo u kioscima omogućena prodaja prehrambenih proizvoda u originalnom pakovanju do 300 grama. Do sada je dozvoljena težina pakovanja bila 100 grama. Navedena izmjena Pravilnika odnosno povećanje dozvoljene težine pakovanja sa 100 na 300 grama, trebala bi rezultirati većom ponudom asortimana prehrambenih proizvoda na ovim prodajnim mjestima i u konačnici boljim rezultatima poslovanja – izjavio je za Fenu federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović.

Resorno ministarstvo je u prethodnom periodu imalo dobru saradnju s trgovcima i njihovim strukovnim udruženjima, te uvažavalo njihove prijedloge i inicijative koje doprinose boljem uređenju i olakšanju poslovanja.

To je, pojašnjava Vujanović, rezultiralo izmjenama i dopunama više podzakonskih akata iz nadležnosti Ministarstva, kao i ovom izmjenom Pravilnika koja je donesena na inicijativu trgovaca koji prodaju robu na malo u kioscima.

-Samo se kroz primjenu propisa mogu uočiti njegova dobra ili loša rješenja, te će Ministarstvo i dalje cijeniti sve inicijative i prijedloge privrednika koji doprinose unapređenju trgovinske djelatnosti – poručio je Vujanović povodom stupanja na snagu izmjene Pravilnika.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.