OD DJECE NAJVIŠE MOŽEMO NAUČITI: DJEČAK SA DOWNOVIM SINDROMOM TJEŠIO ŠKOLSKOG DRUGA SA AUTIZMOM

Mi, odrasli, često zaboravimo toliko stvari koje možemo naučiti od djece.

Jedna od tih stvari koja im često prirodno dolazi, jeste ljubaznost i saosjećanje, piše Bored Panda.

Djeca jednostavno ne mogu skrenuti pogled kad vide nekoga da pati i daju sve od sebe da ih razvesele.

Nedavno je objavljen video- dječak koji tješi drugog dječaka sa autizmom, što nas je podsjetilo na to koliko je lako biti ljubazan prema drugome.

Na snimku, koji je snimio učitelj u školi u Meksiku, možete vidjeti kako dječak dolazi do svog plačljivog prijatelja i briše mu suze.

Dječak velikog srca zatim nastavlja da umiruje svog prijatelja velikim zagrljajem, dok ga miluje po kosi.

#VIRAL Un chico Down con un enorme corazón, consolando a su manera a su compañero de grupo, niño autista.

Posted by Jalisco oculto on Friday, 29 November 2019

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

UN ĆE POKRENUTI APEL ZA 2,8 MILIJARDI DOLARA ZA GAZU I...

0
Ujedinjene nacije (UN) su u utorak objavile da će pokrenuti globalni poziv za donacije u iznosu od 2,8 milijardi dolara za pomoć stanovništvu Pojasa Gaze i Palestincima na okupiranoj Zapadnoj obali.