OD JUČER U BIH 24 NOVOZARAŽENE OSOBE: PREMINULO IH JE 12

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini na koronavirus testirano je 1.599 uzoraka, a zabilježeno je 24 novozaraženih.

Preminulo je 12 ljudi.

Podsjećamo, dan prije u našoj zemlji na koronavirus testirano je 2.168 uzoraka, a zabilježeno je 56 novozaraženih. Preminulo je osam osoba.

Federacija BiH

U protekla 24sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1.117 uzoraka, od čega je 15 pozitivno na koronavirus.

Novi slučajevi registrovani su u Unsko-sanskom, Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom, Kantonu Sarajevo i Kantonu 10.

Do sada su testirana ukupno 688.663 uzorka, a koronavirus je potvrđen kod 133.561 osobe.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 123.965 pacijenata.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 5 novih smrtnih ishoda.

S današnjim danom, broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 5.350.

RS

Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u RS, u pоsljеdnja 24 sata, u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо RS, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru RS i u Bоlnici Sv. Vrаčеvi u Biјеljini izvršеnо је tеstirаnjе 292 lаbоrаtоriјska uzоrkа, а koronavirus je potvrđen kоd оsаm оsоbа.

U pоsljеdnjа 24 sata, Institutu zа јаvnо zdrаvstvо RS priјаvljеnо је šеst smrtnih slučајеvа kоd kојih је pоtvrđеnо prisustvо kоrоnаvirusa.

Dо sаdа je u ovom entitetu pоtvrđеno 64.186 slučајеva kоrоnаvirusa, а prеminule su ukupnо 3.733 оsоbе kоd kојih је pоtvrđеn tеst nа koronavirus.

Brčko distrikt

Danas je u Brčko distriktu BiH registrovan jedan novi slučaj zaraze koronavirusom od obrađenih 190 testova. Preminula je jedna osoba, a šest osoba se oporavilo.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NOVI SABORSKI ZASTUPNIK ARMIN HODŽIĆ: ŽELIM DA BUDEMO MOST SARADNJE IZMEĐU...

0
Novi saborski zastupnik iz redova nacionalnih manjina Armin Hodžić, kandidat Nacionalne koordinacije Bošnjaka u Hrvatskoj, u petak je najavio da će se zalagati za rješavanje problema s kojima se manjine suočavaju na izborima, a izrazio je i želju da budu most saradnje između Hrvatske i BiH.