OD POSLJEDICA KORONE PREMINUO NAČELNIK KLINIKE ZA PLUĆNE BOLESTI U TUZLI SUVAD DEDIĆ

Načelnik Klinike za plućne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla Prof. dr. med. sc. prim. Suvad Dedić izgubio je bitku sa opakim koronavirusom.

Doc. dr. Dedić je posljednjih dana vodio tešku borbu sa koronavirusom, a njegovo zdravstveno stanje je dodatno bilo pogoršano i zbog srčanih problema.

Prerani odlazak uvaženog doc. dr. Suvada Dedića nenadoknadiv je gubitak za zdravstveni sistem Tuzlanskog kantona, društvo i zajednicu.

Također, podsjećanja radi, od posljedica COVID-19 u 72. godini života preminuo je dugogodišnji načelnik Klinike za plućne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla u penziji doc. dr. med. sc. prim. Sead Jamakosmanović.

Od posljedica COVID-19 u Tuzli preminuo je i dr. Adnan Burina šef Odjeljenja za kliničku neurofiziologiju i neuromišićne bolesti, Klinike za neurologiju UKC-a Tuzla.

Nažalost žrtva korona virusa bio je dr. Jovan Petković, infektolog Klinike za zarazne bolesti UKC Tuzla koji je preminuo u 63. godini života. UKC Tuzla i dalje ima veliki broj uposlenika koji su pod infekcijom COVID-19 dok je s druge strane epidemiološka situacija na području TK izuzetno teška zbog čega se 165 pacijenata nalazi na hospitalizaciji, piše tuzlanski.ba.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE