OD SMRTI TOME ZDRAVKOVIĆA PROŠLA 31 GODINA, SUPRUGA I DANAS GRLI SPOMENIK: TO JE NAJBOLNIJE

Danas se na Centralnom groblju u Beogradu obilježava 31 godina od smrti legendarnog pjevača Tome Zdravkovića.

Njegovi najbliži okupili su se na groblju kako bi mu odali počast, a Tomina supruga prije nekoliko dana stigla je iz Amerike kako bi na ovaj dan mogla da ode na grob kao i svake godine.

  • Kad se probudim 30. septembra prvo što mi padne na pamet je to da je moj Toma umro. To je ono najbolnije. Čula sam se sa Draganom Bjelogrlićem on ima koronu i neće doći. Također moj sin neće moći da dođe na očev pomen jer nije vakcinisan, nije mogao da izađe iz zemlje – rekla je za Blic Gordana.

Osim nje, stigao je i Miša Mijatović, zatim, Zoran Dapić iz “Legendi”, pjevač Aco Pejović, Željko Joksimović…

Toma je iza  sebe ostavio hitove bez kojih ni dan danas ne može da se zamisli noć u kafani, a nedavno je premijerno prikazan i dokumentarni film o njegovom životu.

Pjesme poput “Danka”, “Kiša je padala”, “Da l’ je moguće”, “Svirajte noćas samo za nju” samo su neke u kojima je iskazao svoju emociju i tugu.

Podsjetimo, Toma Zdravković rođen je 20. novembra 1938. godine u Pečenjevcima, kraj Leskovca gdje je kao mladić i započeo muzičku karijeru. Zdravković je preminuo 30. septembra 1991. godine u Beogradu poslije 18 godina borbe sa kancerom prostate.

Serijal o životu Tome Zdravkovića u oktbru će biti emitiran na Hayat televiziji.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE