ODGOĐENO IZRICANJE KAZNE BRENTONU TARRANTU ZA NAPAD NA DŽAMIJE U CHRISTCHURCHU

- Budući da su granice Novog Zelanda zbog pandemije korona virusa zatvorene, izricanje kazne Australcu Brentonu Tarrantu, koji je priznao krivicu po svim tačkama optužnice u vezi s masakrom u džamijama u Christchurchu, za sada je odgođeno, javila je Slobodna Evropa.

Krajem marta Brenton Tarrant priznao je krivicu za 51 tačku ubistva, 49 tačaka za pokušaj ubistva i za izvršenje terorističkog napada, prenosi BBC. U vrijeme kada je priznao krivicu Novi Zeland je bio u karantinu.

S mjerama koje su sada znatno ublažene, većina rodbine žrtava napada koji se dogodio 15. marta 2019. godine, izricanju kaznu moći će lično prisustvovati.

No, sudija Cameron Mander priznao je da su neke porodice u inozemstvu i neće moći doći na Novi Zeland. Sud će sada pričekati barem 13. juni prije nego što odluči o tačnom datumu izricanja kazne,javlja Fena. U međuvremenu će se utvrditi koliko je porodica žrtava u inozemstvu i pokušati procijeniti koliko bi bili zadovoljni da putem videolinka prate izricanje kazne.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

GLUMICA DOLORES LAMBAŠA SLAVILA BI 43. ROĐENDAN: ŽIVOT IZGUBILA U STRAVIČNOJ...

0
Na današnji dan, prije 43 godine, rođena je jedna od najtalentiranijih hrvatskih mladih glumica, Dolores Lambaša koja je preminula 2013. godine od zadobivenih poveda u stravičnoj prometnoj nesreći pokraj Slavonskog Broda.