ODGOĐENO ROČIŠTE U POSTUPKU PROTIV SUZANE RADANOVIĆ

Današnji pretres u Osnovnom sudu u Banjoj Luci u postupku koji je pokrenut protiv Suzane Radanović, majke ubijenog Davida Dragičevića, a zbog dešavanja od 25. decembra prošle godine na Trgu Krajine, nije otvoren.

  • Današnji pretres nije otvoren, jer sam tražio izuzeće ovlašćenog organa obzirom da se radi o licu koje je 25. decembra imalo incidentnu situaciju s građanima. U pitanju je policajac koji je i potezao oružje. Sumnjao sam u pristrastnost takvog predstavnika ovlašćenog organa, sud je morao da prekine postupak i do odluke o izuzeću ostaje samo da čekamo – kazao je Milan Malešević, advokat Suzane Radanović, javlja Anadolu Agency (AA)

On je dodao da novi pretres očekuje između 10. i 15. decembra.

  • Tražio sam da izdavalac prekršajnog naloga dostavi u spis materijalne dokaze koje planiraju izvesti. Mi smo danas došli na suđenje, a ne znamo od čega se branimo. Onda ćemo imati više informacija za šta se Suzana Radanović tereti odnosno kojom radnjom je počinila prekršaj za koji se tereti. Znamo pravno, ali ne i činjenično – rekao je Malešević.

Pred početak pretresa Ispred zgrade Osnovnog suda u Banjoj Luci jutros su se okupili članovi grupe “Pravda za Davida”, koji su se razišli nakon što su iz zgrade suda izašli Suzana Radanović i njen advokat.

  • Ne znam za šta me terete, zašto su me doveli tu, čemu maltretiranje. U stvari ovaj današnji dan je sramota države. Jednostavno dotakli smo dno – rekla je Radanović.

Ozren Perduv, član grupe “Pravde za Davida”, rekao je da 3. decembra zakazano suđenje protiv gotovo 30 članova grupe.

“Umjesto da hapse one koji su odgovorni za zločin oni se bave nama”, kazao je Perduv i dodao da vjeruju u nezavisnost suda i da će sud odbaciti optužbe koje im policija stavlja na teret.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

IZRAEL NAPAO SIRIJU, POGINULO 38 LJUDI

0
U izraelskim napadima na sirijski grad Alep u petak rano ujutro ubijeno je 38 ljudi, uključujući pet pripadnika libanonske militantne skupine Hezbollah, rekla su Reutersu dva sigurnosna izvora.