ODLIČAN PRILOG MESU: SIGURNO NISTE PROBALI KARFIOL SPREMLJEN NA OVAKAV NAČIN

Čak i oni koji nisu ljubitelji ovog povrća imaće samo riječi hvale.

Možete praviti krafiol kao prilog lovačkim šniclama i služiti uz neku salatu.

Sastojci:

1 glavica karfiola

2 jajeta

50 ml mlijeka

so, biber

malo slatke mljevene paprike

30 g brašna

malo maslinovog ulja

2 čehna bijelog luka

Priprema:

Karfiol očistite i isijecite na manje dijelove. Zatim ga kuhajte na pari pola sata.

U posudu sipajte jaja, posolite, pobiberite, pa dodajte slatku mljevenu paprku, mlijeko, maslinovo ulje i zgnječen bijeli luk. Sve dobro promiješajte.

Dodajte postepeno brašno sve vrijeme muteći žicom.

Umočite karfion u smjesu, stavite u pleh, pa pecite u rerni na 180 stepeni nekih 15 minuta.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

DŽAN ŠLJIVO PRVAK BIH U SUPER VELTER KATEGORIJI

0
Džan Šljivo novi je prvak Bosne i Hercegovine u super velter kategoriji, nakon što je prekidom u trećoj rundi savladao Sinišu Gambelića.

NIJE BIO OFSAJD!