ODLUČNI U DNS-U: DRAŠKO AĆIMOVIĆ OSTAJE KANDIDAT ZA VIJEĆE MINISTARA BIH

Draško Aćimović ostaje kandidat DNS-a za ministra za ljudska prava i izbjeglice u novom sazivu Vijeća ministara jer su organi stranke tako odlučili, izjavio je predsjednik DNS-a Marko Pavić.

  • Niko nije osporio znanje, stručnost, način donošenja odluke. Čak ima i pritisaka da se neke druge odluke donesu koje nisu organi usvojili. Čak i postavljaju rokove. A, ovo što su organi usvojili se osporava. To su neki apsurdi, ja to ne razumijem – naveo je Pavić.

Kada je riječ kriiterijumima za kandidovanje Aćimovića, on je naveo da su bila dva kriterijuma – jedan da bude iz reda ostalih, a drugi da je poznavalac resora.

  • Nisu tu samo u pitanju izbjeglice. Težište je na ljudskim pravima, a ljudska prava su jedna od najtežih oblasti u BiH, na šta je međunarodna zajednica fokusirana. Zato na tom mjestu mora biti čovjek koji poznaje unutrašnje prilike, a što je još važnije – koji poznaje funkcionisanje međunarodnih standarda u toj oblasti – rekao je Pavić za Nezavisne novine.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

HARIS O ŽIVOTU SA MELINOM: MNOGO SAM ULOŽIO U NJU, ODNIJELA...

0
Haris i Melina Džinović, jedan od najpoznatijih estradnih parova, riješili su da stave tačku na svoj brak i da se poslije 22 godine ljubavi razvedu.