ODMOTAVA SE KLUPKO UŽASA: MAJKA LJEKARIMA REKLA DA JE BEBA PRETUČENA PRIJE NEKOLIKO SATI, A ONDA OTKRIVENI I STARIJI PRELOMI

Dječak S.R, rođen prije godinu dana, trenutno se nalazi u Dječijoj bolnici u Tiršovoj, a prošle nedjelje ljekari su obavijestili policiju da mališan ima i prelome od ranije, saznaje Blic.

Prema našim informacijama, jednom ljekaru je bila nelogična priča majke koja je rekla da je dijete “pretučeno prije nekoliko sati”. Nadležni su primijetili da su povrede, ipak, nešto starije.

  • Ljekar specijalista je tražio da se dječak cijeli snimi. Tada ih je snimak zaprepastio. Na njemu su uočeni prelomi – neki su već zarasli, a neki u fazi zarastanja. O cijelom slučaju je obaveštena policija – objašnjava sagovornik blizak istrazi.

Kako Blic saznaje, 5. novembra određen je pritvor Rašidu B. (29) zbog sumnje da je pretukao dječaka.

On se , navodno, u Tužilaštvu pravdao da mališana nije “ni pipnuo”, dok ga je nevjenčana supruga prijavila za nasilje u porodici.

  • Ona je inspektorima rekla da nije bila kod kuće kada je mališan pretučen. Svakako i njen iskaz se provjerava – kaže izvor.

Podsjetimo, Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu odredilo je pritvor do 30 dana Rašidu B. (29) zbog sumnje da je 4. novembra u kući na Karaburmi pretukao jednogodišnjeg pastorka S.R.

Naime, prema saznanjima Blica, beba je sa teškim tjelesnim povredama primljena u Dječiju bolnicu u Tiršovoj ulici. Dječak ima prelom obje ramene kosti, prelom lijeve butne kosti i prelom obe potkoljenice, ali njegovo stanje je stabilno.

Tokom istrage saslušana je majka dječaka Sandra M. koja je rekla da u trenutku kada je dječak dobio povrede nije bila u kući, a njen nevjenčani suprug, koji je osumnjičen za zvjerski napad na bebu, se branio tvrdeći da “dječaka nije ni pipnuo”.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

POZNATI DETALJI NESREĆE: OGLASILO SE TUŽILAŠTVO O TRAGEDIJI U KOJOJ JE...

0
Milana Koprena (46), pedagogica Osnovne škole ”Branko Radičević” u Banjoj Luci poginula je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na Rebrovačkom mostu kada je u nju udario ”pežo” kojim je upravljao Stefan Srdić (20) iz Laktaša, saopštilo je Okružno javno tužilaštvo u Banoj Luci.