ODREĐEN JEDNOMJESEČNI PRITVOR ZA DILERA ADELA DURAKOVIĆA IZ GRAČANICE

Općinski sud Gračanica prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Adela Durakovića (28) iz Gračanice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Prilikom pretresa vikendice koju koristi i u kojoj je tada boravio osumnjičeni u mjestu mala Brijesnica na području Doboj Istoka, koji su po naredbi nadležnog suda i nalogu Tužilaštva obavili pripadnici MUP-a TK u popodnevnim satima 14. februara, pronađena su tri paketića sa najmanje 300 grama opojne droge amfetamin (speed), određena količina marihuane, kao i veći broj tableta koje u sebi sadrže amfetamin.

Također, tokom pretresa su u vikednici pronađeni i puška M-48, puška dvocijevka, kao i određena količina municije.

Nakon obavljenog pretresa osumnjičeni je lišen slobode, obavljena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu MUP-a TK predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

HOĆE LI VLADA FBIH DANAS KONAČNO IMENOVATI DIREKTORA KCUS-A?

0
Na današnjoj sjednici Vlade FBiH, prema nepotvrđenim informacijama, trebala bi konačno biti donijeta odluka o imenovanju direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.