ODRŽAN 22. MEĐUNARODNI KRIVAJA RAFTING: RAFTERI NIKADA NISU BILI USKRAĆENI ZA EKSTREMNO UZBUĐENJE

Prošlog vikenda održan je 22. Međunarodni Krivaja Rafting, kojeg je i ovog puta organizirao Rafting klub “Krivaja – Zavidovići”.

Rafting kreće sa područja općine Olovo, zahvata dio općine Vareš i završava na općini Zavidovići.

Jedan od učesnika, bio je i ministar privrede Zeničko – dobojskog kantona Samir Šibonjić, inače Zavidovićanin.

  • Naša Krivaja je predivna rijeka. Međunarodni Krivaja Rafting je samo jedan od dokaza da Zeničko – dobojski kanton obiluje iznimno kvalitetnom i zanimljivom turističkom ponudom.  Međutim, to je rezultat prije svega entuzijazma pojedinaca Ioklanih zjednica. Zbog toga smo kao Ministarstvo odlučili da osnujemo Turističku zajednicu Zeničko  – dobojskog kantona koja će imati zadatak da pomogne turističkim radnicima da turističku ponudu u ZDK zajedno učine još boljom. Ministarstvo za privredu Zeničko-dobojskog kantona dati će maksimalnu podršku razvoju turizma kao jedne od najperspektivnijih grana privrede ZDK i Bosne i Hercegovine.   Zahvaljujem se organizatorima na još jednom izvanredno organiziranom Krivaja Raftingu, i želim im puno uspjeha u budućem radu – kazao je ministar Šibonjić.

Rafteri koji su do sada posjećivali ovaj Rafting nikada nisu bili uskraćeni za ekstremno uzbuđenje na vodi i rijeku Krivaju karakterišu kao jednu od najboljih rijeka u Bosni i Hercegovini za ovu vrstu sporta i zabave.

  • Ovo je događaj po kojem su Zavidovići u posljednjih nekoliko godina postali prepoznatljivi i koji svake godine posjete brojni učesnici iz BiH, susjednih zemalja pa i šire. Također, radi se o događaju koji pored toga što ima za cilj očuvanje prirode ima i turistički značaj jer promoviše ogromne turističke potencijale ovog dijela Bosne i Hercegovine – ističu organizatori.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE