ODRŽAN KONCERT ISPRED BALAŠEVIĆEVE KUĆE I PREDSTAVLJENA NJEGOVA NEOBJAVLJENA PJESMA

U ulici Jovana Cvijića u Novom Sadu, ispred broja 33, u kući u kojoj je Đorđe Balašević nekada živio održan je koncert i predstavljena do sad neobjavljena pjesma kantautora nazvana "Rođendanska".

Kao što je ranije najavila Balaševićeva kćerka Jelena održan je poseban audiovizuelni program, a tamburaši su odsvirali nekoliko njegovih numera prije predstavljanja pjesme “Rođendanska”.

Pred Novosađanima koji su prisustvovali svojevrsnoj premijeri pjesme članovi porodice legendarnog pjevača – supruga Olivera, kćerke Jovana i Jelena i sin Aleksa – prisjetili su se nekih zajedničkih trenutaka koje su proveli s njim.

Olivera je ovom prilikom predstavila dopunjeno izdanje antologije Balaševićeve ljubavne poezije, s neobjavljenim pjesmama i prepiskama para.

  • Ta senzibilnost i ono što se može uvijek iščitati u dvije riječi ‘dodir svile’, što je i prikaz svojevrsne antologije ljubavne poezije priređena za to veče, jeste sva ona posebnost, ljudskosti i umjetnosti koja se decenijama njegovala u ovoj kući – kazala je Olivera najavljujući događaj.

Također, supruga preminulog kantautora koja je jučer proslavila 63. rođendan otkrila je još lijepih vijesti te prisutnima saopćila kako njen sin postaje otac.

U februaru je obilježena godina dana od smrti kantautora, a tim povodom objavljena je i njegova raritetna pjesma “I zato kažem ti pripazi…” iz filma “Majstor i Šampita” iz 1986. godine.

Nedavno su njegovi stihovi “Samo da rata ne bude” završili i u Ukrajini, a obilježili su i proteste protiv ruske invazije na ovu zemlju koji su održani u Sarajevu.

Pjesmu poslušajte i OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE