ODRŽAN PROGRAMSKI SAVJET KOALICIJE SD BIH: NE SMIJEMO DOZVOLITI DA NAM SE PONOVE PRETHODNE ČETIRI GODINE

Socijaldemokrate Bosne i Hercegovine Zeleni Pokret, kao izborne platforme koja na svojim listama ima preko polovine kandidata koji nisu članovi nijedne stranke, okupljeni oko programa “Manifest 7 Prioriteta 2030”, organizovao je seriju okruglih stolova pod nazivom “Zajedno Sa Vama – Kuda ide Bosna i Hercegovina?”

O tome je na svom Facebook profilu javnost informisao nekadašnji ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija.

  • Počeli smo u Lukavcu, jedinoj sredini u kojoj je načelnik Edin Delić “spakovao” SDA i SDP zajedno u opoziciju i u prethodnih 6 godina preporodio Lukavac pretvarajući ga u najuspješniju lokalnu priču posljednjih godina.
  • Pored lidera SD BiH i Zelenog Pokreta, Envera Bijedića i Nihada Čolpe, sa nama je bio i lider Demokratskog Centra RS iz Banja Luke, bivši ambasador Bosne I Hercegovine u SAD i EU i glavni pregovarač sa EU u doba kada je naša zemlja napravila najveće korake ka euroatlantskim integracijama.
  • U prethodna dva dana, sa kandidatima na listama, aktivistima, intelektualcima, umjetnicima i gradjanima koji su se uključili u ovaj projekat, nakon Lukavca sam aktivno učestvovao na okruglim stolovima u Tuzli, Živinicama, Srebreniku, Gradačcu i Gračanici, kao i u mnogobrojnim susretima i razgovorima sa ljudima koji se okupljaju oko ove koalicije i priprema za oktobarske izbore.

    Odlazak na Gradinu, srednjovjekovnu kulu u Srebreniku, druženje sa učesnicima Medjunarodne likovne kolonije Bistarac u organizaciji HKD Napredak Lukavac, dugi razgovori sa najuspješnijim privrednicima iz ovog kraja su mi “napunili baterije” i ojačali me u uvjerenju da ne smijemo dozvoliti da nam se ponove 4 prethodne godine i nakon oktobarskih izbora, napisao je Lagumdžija.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PRIČA O PROŠLOSTI, SADAŠNJOSTI I BUDUĆNOSTI: ODRŽANA PROMOCIJA ALBUMA ‘O LJUDSKOJ...

0
U prisustvu mnogobrojnih prijatelja, medija večeras u Centru kulture i mladih Općine Centar održana je promocija muzičkog albuma “O ljudskoj sreći “ koji sadrži devet pjesama za koje je snimljeno devet animiranih video spotova.