OGLASILA SE POLICIJA: U BEČU UBIJEN JE JEDAN PROLAZNIK I JEDAN NAPADAČ

Tokom večerašnjeg napada u Beču ubijen je jedan prolaznik, kao i jedan napadač, a ima i više povređenih, rekao je večeras portparol policije Harald Seres.

Seres je kazao da je policija uspjela da ubije jednog osumnjičenog za oružani napad u centru Beča, a kod njega je nađena “duga cijev”.

Kada je riječ o identitetu ubijenog, rekao je da je u toku istraga i da ne može ništa da kaže o tome, kao ni o pozadini napada, koji je počeo oko 20 sati.

Prenio je da je bilo šest mjesta na kojima se pucalo u blizini ulice u kojoj se nalazi bečka sinagoga.

Iz Udruženja bečkih bolnica saopćeno je da je u bolnice doveženo 15 povrijeđenih, od kojih je sedam teško povrijeđeno, a tu informaciju nije želio da potvrdi Seres, već je rekao da ima mnogo povrijeđenih, teško povrijeđenih, među kojima i jedan policajac.

Ukazao je da je policijska akcija još u toku i apelovao na građane da ne izlaze iz kuća, a onima koji se nalaze u nekom ugostiteljskom objektu da iz njega ne izlaze do daljnjeg.

Ministar unutrašnjih poslova Austrije: Teroristički napad u Beču, više mrtvih i ranjenih

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer izjavio je da se večeras u centru Beča desio teroristički napadu i da vjerovatno ima više mrtvih i ranjenih.

Nehamer je, u izjavi za javni servis ORF, kazao da je napad u centru Beča još u toku, da policija pretpostavlja da ima više napadača i pozvao je građane da ostanu u svojim stanovima.

On je ukazao da je u toku velika akcija specijalnih jedinica policije pripadnika Kobri i VEGA.

Ministar je rekao da policija pretpostavlja da ima više napadača koji su naoružani “dugim cijevima”.

Na dodatno pitanje da li ima povrijeđenih i mrtvih među prolaznicima, on je odgovorio da može da potvrdi da ima više povrijeđenih i preminulih.

I služba hitne pomoći je potvrdila da ima više povrijeđenih, a o obimu napada najbolje svjedoči činjenica da je hitna pomoć uspostavila trijažni centar u centru grada i da je u pomoć pozvala kolege iz pokrajine Donja Austrija.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PROMOCIJA U VIJEĆNICI: DEKODIRANJE AGRESIJE, BILI SU NAD KARTAMA BIH

0
U sarajevskoj Vijećnici večeras je održana promocija knjige "Dekodiranje agresije: Vrhovni savet odbrane Savezne Republike Jugoslavije i rat protiv Republike Bosne i Hercegovine".