OGLASIO SE ADVOKAT HIRURGA NASILNIKA S VMA: POD VELIKIM JE STRESOM, URADIT ĆE TO ŠTO PRIJE

On je, kako je saopšteno, iskoristio zakonsko pravo i odlučio da se, zasad, brani šutanjom, nakon čega mu je na prijedlog Tužilaštva, sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana.

Njegov branilac, advokat Đorđe Kalanj za Novosti kaže:

  • Moj klijent nije iznio odbranu u tužilaštvu, koje ga tereti za nasilje u porodici, ali će to svakako uraditi što prije. Pod velikim je stresom, u nevjerici i potpuno užasnut onim što mu se dešava i stavlja na teret.

Tužilaštvo je danas iznijelo detalje krivične prijave protiv hirurga.

U pomenutom dokumentu navodi se da ga je 2. februara, po njihovom nalogu, zemunska policija uhapsila zbog sumnje da je od početka januara do početka februara izvršio krivično djelo nasilja u porodici.

  • U više navrata je prema svojoj supruzi vršio nasilje, šutirajući je nogama i udarajući rukama po glavi i cijelom tijelu – navodi se u prijavi.
  • Udarao je predmetima podobnim da se nanesu teške tjelesne povrede, daveći ženu kablom, čupajući je za kosu, prijeteći joj, ponižavajući je i vrijeđajući, usljed čega je ugrozio njeno spokojstvo i tjelesni integritet.

U prijavi se navodi i da je, tom prilikom, doktor supruzi nanio višestruke povrede u predjelu glave, butina, vrata, trupa i ruku, usljed čega su I. O. polomljena četiri rebra, kao i lijeva laktična kost, koje su kvalifikovane kao teške tjelesne povrede. Osim toga, ona ima i brojne podlive, hematome.

  • S obzirom na to da postoje okolnosti da će boravkom na slobodi uticati na svjedoke, ponoviti krivično djelo ili drugo kojim prijeti, kao i da je za ono za šta se tereti zaprijećena kazna zatvora preko pet godina zatvora, te da je došlo do uznemirenja javnosti i da je riječ o nasilju, tužilaštvo je podnijelo prijedlog nadležnom sudu da doktoru odredi pritvor – naveli su iz ove institucije.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE