OGORČENA FATA ORLOVIĆ: U AVLIJI DRŽIM MOTKU ZA POLITIČARE, VJERSKE SLUŽBENIKE, KOMŠIJE

Heroina, neustrašiva, simbol otpora, snage i principa, sve to i mnogo više stane u ime i lik najdraže nane svih vremena, Nane Fate Orlović. Godina se bori za pravdu, mnogi su joj obećavali pomoć ali je nikada nisu dali. Kako i sama kaže sita je svega i političara i vjerski dužnosnika, komšija, novinara.

U moju avliju više neće političari, vjerski dužnosnici, moje komšije, pa ni novinari. Sve ću najuriti motkom koju sam pripremila – ogorčeno poručuje Fata Orlović iz Konjević-Polja kod Bratunca.

Kaže i komšije su je psovale i vrijeđale kada su čuli da je, navodno, uzela pare da crkva ostane. Isti ti ljudi, kaže, smijali su se kada je policija tukla. Političari su dolazili samo uoči izbora, obećavali i tapšali po ramenima.

  • Donosili su mi hedije. Nije nana željna paketa, već pravde i dobre volje političara da će se moj slučaj nakon dvadeset godina okončati, na moje i zadovoljstvo moje djece rasute po svijetu – dodaje Orlović.

Tražeći da crkva bude uklonjena pravnim putem, angažirala je pet advokata. Svi su joj, kaže, uzeli veliki novac, osim advokata Karkina, i nijedan nije slučaj priveo kraju.

Fata Orlović kaže da će sav slučaj ponovo pokrenuti njena unuka Sanela, koja se školovala u Americi. Prije toga, obećava nana Fata, javno će prozvati sve odgovorne koji su, tvrdi, ganjajući za nju pravdu, sebi uzimali novac.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.