OMILJENO JELO: SAVJETI ZA KUHANJE NAJUKUSNIJE TJESTENINE

Svima je kuhanje tjestenine najlakše jelo za napraviti, ali postoji nekoliko trikova kako bi vam tjestenina ispala još bolje i ukusnije.

Uvijek je bitno birati tačnu vrstu tjestenine, to jest tačan ‘izgled’ tjestenine. Postoji razlog zašto tjestenina dolazi u toliko različitih vrsta, svaka ima svoju funkciju.

Ako ćete svoju tjestininu nakon kuhanja još peći u pećnici, nemojte skuhati tjesteninu do kraja.

Ako skroz skuhate tjesteninu i onda je stavite u pećnicu, prekuhat će vam se i neće biti toliko ukusna.

Još jedna važna stvar kod kuhanja tjestenine je so.

Kada voda zakipi je idelano vrijeme za začinjavanje tjestenine, a kako biste to napravili savršeno iskoristite veću količinu soli. Čak iako stavite previše soli, polovica će otići s vodom u odvod.

Na samom kraju, sačuvajte vodu od kuhanja tjestenine. Ona vam može pomoći u raznim stvarima kod kuhanja.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.