OPADA VAM KONCENTRACIJA NA POSLU: TRI NAVIKE KOJE ĆE VAM POMOĆI

Radni dan od osam sati, često umije da bude veoma naporan, tako da često većina izgubi koncentraciju u nekom periodu.

Kako biste uspjeli da ostanete fokusirani na svoj rad, potrebno je da u vaš svakodnevni život uvedete neke promjene, kako biste imali koncentraciju tokom radnih sati.

Pijte vodu

Brojne studije pokazuju da dehidracija utiče na raspoloženje, a samim tim i na koncentraciju, pamćenje, učenje i rasuđivanje. Osim toga, nedovoljna količina vode u organizmu utiče i na vaš nivo energije pa ne zaboravite da, tokom posla, pijete što više vode.

Vježbajte

Nedostatak koncentracije na poslu može biti posljedica osjećaja da ste premoreni od posla. Vježbe su od vitalnog značaja za vaše mentalno zdravlje i ukloniće ovaj osjećaj. Studije su pokazale da se ovaj osjećaj, pomiješan sa depresijom, najčešće javlja kod ljudi koji ne vježbaju.

Ruzmarin

Ruzmarin vam može pomoći da se koncentrišete i vratite sebi volju za rad. Studije pokazuju da osobe, koje su izložene blagom mirisu ruzmarina, obavljaju radne zadatke brže i preciznije. Dovoljno je samo da ga postavite na radni sto, piše magazin.novosti.rs.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE