OPĆINA STARI GRAD SARAJEVO POZIVA: STOP BACANJU OTPADA NA NEDOZVOLJENIM MJESTIMA

Općina Stari Grad Sarajevo poziva sve građane na savjesno i odgovorno ponašanje i zaštitu svoje životne sredine.

Bacanje otpada na nedozvoljenim mjestima i stvaranje nelegalnih deponija je necivilizovano i neljudsko ponašanje i, kao takvo, odraz nevaspitanja i nekulture pojedinaca.

U prethodnom periodu općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić sa svojim najbližim saradnicima obišao je sve mjesne zajednice u Starom Gradu i razgovarao sa građanima. Kao jedan od problema na terenu građani su iznosili upravo otpad i nelegalne deponije.

Problem velikih količina otpada detektovan je na lokacijama: kod Vratničke kapije, na Mihrivodama, Baricama, Močilima, brani Bentbaša, Borijama, ulici Nevjestina, Gornje Čebedžije, Nalina i drugim.

Uposlenici Odjeljenja za održavanje Aleje ambasadora, cestovnih pojasa i javnih površina ovih dana intenzivno rade na terenu i vrše čišćenje javnih površina od nagomilanog otpada, iako to spada u nadležnosti Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća “Rad” koje, po zakonu, obavlja djelatnosti prikupljanja, transporta i deponovanja komunalnog otpada na području Kantona Sarajevo.

Ne postoji opravdanje za odlaganje otpada na nedozvoljenim mjestima i zagađivanje naše općine. Stoga Općina Stari Grad još jednom poziva na odgovorno ponašanje i prijavljivanje svih počinilaca ovih nekulturnih i necivilizovanih djela.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.