OPREZ: DOK VI UŽIVATE NA LJETOVANJU, U VAŠEM DOMU UŽIVA NEKO DRUGI

Povodom, sezone godišnjih odmora u toku ljetnog perioda, kada većina građana ne boravi u svojim domovima, povećava se mogućnost da se lična imovina, objekti kuća i stanova, nađu na meti izvršilaca krivičnih djela, kažu iz policije.

  • U cilju zaštite svoje imovine savjetujemo građanima da prilikom izlaska iz svojih domova iste zaključavaju, ne ostavljaju ključeve na uobičajenim mjestima ispred svojih domova ili na vidnim mjestima jer su lako dostupna potencijalnim izvršiocima krivičnih djela, da zatvaraju prozore i balkonska vrata. O svom odlasku poželjno je obavjestiti prijatelje ili komšije, naročito ukoliko se radi o dužim putovanjima, kako bi u vašem odsustvu izvršili obilazak vaših domova.
Pixabay

Ukoliko uočite sumnjiva dešavanja, kretanja nepoznatih lica, naročito oko objekata čiji su vlasnici odsutni pozovite besplatan broj 122 ili prijavite najbližoj policijskoj stanici.

Tokom turističke sezone Policijska uprava Foča provodi niz preventivnih i planskih aktivnosti uz pojačano prisustvo policijskih službenika na terenu, a sve u cilju sprečavanja izvršenja  krivičnih djela i zaštite lične imovine.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PONOVO SE PREVRNUO AUTOBUS NA AUTOPUTU, PUTNICI BILI SREDNJOŠKOLCI

0
Autobus sa 60-ak putnika prevrnuo se na autocesti A44 u zapadnoj njemačkoj saveznoj državi Sjeverna Rajna-Vestfalija, pri čemu je povrijeđeno više od 20 ljudi, objavila je policija u četvrtak navečer.