OPROŠTAJNI SUSRET KREŠIĆA SA ZAPOVJEDNIKOM NATO ŠTABA, GENERALOM EDWARDSOM

Zamjenik ministra odbrane BiH za politiku i planove Mijo Krešić susreo se danas u kampu Butmir u Sarajevu s brigadnim generalom Williamom Edwardsom, zapovjednikom NATO Štaba u Sarajevu, budući da general Edwards uskoro napušta dužnost zapovjednika NATO Štaba.

Tokom susreta zamjenik ministra obrane Krešić izrazio je zahvalu za angažman koji je NATO Štab pružao Ministarstvu obrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

  • Cijenimo svaki korak suradnje s našim institucijama kojeg NATO Štab u Sarajevu pruža već godinama, a naročito u zadnje vrijeme prilikom implementacije obveza Ministarstva obrane BiH iz dokumenata „Program reformi“ i „Pregled obrane“. Da je suradnja na zavidnoj razini dokaz su i uspješno realizirane aktivnosti, unatoč novonastalim okolnostima uzrokovanim pandemijom COVID-19. Zbog svega toga još jednom izražavam iskrenu zahvalu za potporu aktivnostima koje jačaju kapacitete i profesionalizaciju Oružanih snaga BiH, te se nadamo i daljnjoj uspješnoj suradnji s NATO Štabom u Sarajevu – kazao je zamjenik ministra obrane Krešić prilikom susreta s generalom Edwardsom.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO JUG GRČKE

0
Snažan potres magnitude 5,9 je jutros u 9:12 po lokalnom vremenu pogodio jug Grčke, izvijestio je EMSC na svojim stranicama.