OPTUŽENI ZA KRIJUMČARENJE MIGRANATA PRIZNAO KRIVICU

Optuženi za krijumčarenje ljudi Dalibor Milinković (28) iz Trebinja, koji se nalazi u pritvoru, sporazumno je priznao krivicu za počinjeno krivično djelo, saopštilo je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Optuženi je priznao da je učestvovao u nezakonitom transportu ilegalnih migranata, radi sticanja nezakonite imovinske koristi, te da je u svom motornom vozilu, u blizini granice s Crnom Gorom, preuzeo osam državljana Sirije, među kojima i dijete rođeno 2016. godine, kao i jednu maloljetnu osobu, te ih povezao prema sjeveru BiH, da bi na lokalitetu Tjentišta bio otkriven i spriječen od strane pripadnika Granične policije BiH – naveli su iz Tužilaštva BiH.

U skladu sa sporazumom, za optuženog je predložena kazna zatvora u trajanju od jedne godine.

Također, u skladu sa sporazumom, od optuženog će se oduzeti sredstva korištena za izvršenje krivičnog djela, uključujući mobitele i SIM kartice, kao i putničko motorno vozilo marke Volkswagen Passat.

Optuženi je u potpunosti priznao krivicu za učestvovanje u navedenom krivičnom djelu i predložena kazna u skladu je s ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju krivičnog djela.

Potpisivanjem sporazumnog priznanja, optuženi se odrekao prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu, na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH. Sporazum je proslijeđen Sudu BiH, saopšteno je iz Tužilaštva.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.