ORASI, JABUKE, DŽEM OD KAJSIJE OVAKO SOČAN KOLAČ ODAVNO NISTE PROBALI

Brzi voćni kolač za sve sladokusce. Sočan, mekan i lako se pravi.

Sastojci:

    2 jaja

    1 čaša (od 2 dl) šećera

    1/2 čaše mlijeka

    1/2 čaše jogurta

    1/2 čaše ulja

    160 gr mljevenih oraha

    3 rendane jabuke

    150 gr griza

    2 kašike brašna

    1 prašak za pecivo

    1 kačišica cimeta

Za preliv:

    3 kašike džema od kajsije

    2 dl soka od narandže

    2-3 štangle čokolade za kuvanje

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte mlijeko, jogurt, ulje, orahe, jabuke i na kraju mješavinu griza, brašna, peciva i cimeta. Sve dobro sjedinite, izručite u uljem podmazan i brašnom posut pleh srednje veličine, odozgo pospite mljevenim orasima i pecite na 180-200 stepeni oko 30 minuta.

Pečenu koru izvadite iz rerne i ostavite da se prohladi, a zatim je isjecite na željene kocke.

Za to vrijeme u manji sud stavite sok, džem od kajsija i čokoladu, sve dobro izmješajte i pustite da provri uz stalno miješanje. Vrelim prelivom prelijte kolač, ostavite ga da se dobro ohladi, pa ga poslužite, piše recepti.zena.blic.rs.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PROBAJTE I UVJERITE SE: RECEPT ZA ‘LUDO TIJESTO’ KOJE MOŽE STAJATI...

0
Ovo je tijesto koje se može koristiti za razna jela, a može dugo stajati u frižderu i koristi se bez nadolaženja. Jednostavno, praktično i najbolje od svega mekano i ukusno!