OSIM O DERBIJU PROTIV ČELIKA: OBJE EKIPE SE MORAJU VADITI

Trener Željezničara Amar Osim najavio je predstojeći meč 15. kola Premijer lige BiH koji će Plavi na Grbavici igrati protiv Čelika rekavši kako je duel ovih ekipa derbi i da samim tim nema nikakvih pravila.

Osim je na početku istakao da je Željezničar pokvario dojam u posljednjih nekoliko utakmica koji je ostavio na početku sezone.

  • Ni rezultatski ni igrom nismo bili na nivou u posljednjih nekoliko utakmica, uključujući ovu protiv Mladosti na Grbavici, što znači da smo pokvarili dojam koji smo ostavili u ovoj sezoni. Igrači na svom terenu protiv ekipe koja se nalazi u nekoj manjoj krizi, obje ekipe se moraju ‘vaditi’, ali se nadam da to njima neće poći za rukom protiv nas –  rekao je Osim.

O susretu protiv Čelika, Osim je rekao da su to uvijek teške utakmice.

  • Kada igrate protiv Čelika nikada sa sigurnošću ne možete reći da ćete osvojiti bodove, to su uvijek teške utakmice i ovo je duel ekipa koje imaju dugogodišnje rivalstvo, a to se nikada ne smije zanemariti. U ovoj ligi nema idealnih protivnika, pa samim tim ni Čelik to nije u ovom trenutku –  kazao je trener Plavih.

Osim je dodao da u utakmicama protiv Čelika nema pravila, što posljednji rezultati ovih timova govore, a medijima se obratio i defanzivac Plavih Antonio Pavić koji je rekao da ekipa vrijedno trenira kako bi pružala što je moguće bolje partije.

  • Oscilacije su sastavni dio nogometa, nekad traju duže, a nekad kraće, a mi radimo naporno kako bi bili još bolji jer smo svi svjesni da to možemo. Nadam se pobjedi protiv Čelika – kazao  je Pavić.

Susret između Željezničara i Čelika igra se u nedjelju s početkom u 16:30 sati.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOMŠIJE OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO DANKE ILIĆ OGORČENE SRAMNIM PONAŠANJEM NJEGOVOG OCA

0
Dušan Janković, otac osumnjičenog Srđana Jankovića za ubistvo male Danke Ilić iskoristio je pravo da u VJT u Zaječaru pred tužiocem ne iznese svoj iskaz o slučaju ubistva Danke Ilić u kome je drugoosumnjičeni njegov sin Srđan.