OSVOJIO JACKPOT I POTROŠIO 45 MILIONA EURA U OSAM GODINA: EVO ŠTO JE SVE POKUPOVAO

Colin Weir i njegova supruga Christine Weir osvojili su 2011. godine na lotu više od 182 miliona eura i u osam godina su potrošili suludih 45 miliona eura.

Colin je preminuo 2019. godine, a u tih je osam godina, kako piše The Sun, dobro iskoristio svoj novac. Kupovao je luksuzne aute, pumpao novac u svoj omiljeni nogometni klub, a imao je udjele i u kompanijama Greggs i Irn-Bru.

Ulagao je, kupovao aute, konje, nakit

Imao je dionica u vrijednosti 12 miliona funti, a jedan manji dio uložio je i u francusku multinacionalnu kompaniju Moët Hennessy Louis Vuitton, kao i lanac trgovina Tesco. Svoje golemo bogatstvo podijelio je i s porodicom, ženom Christine i djecom Carly i Jamijem, a jedan dio je donirao u humanitarne svrhe.

Weir je preminuo od sepse u 71 godini, a tada je posjedovao nakit i umjetnine u vrijednosti čak 240 hiljada eura. Imao je impresivnu kolekciju automobila, među kojima su i Mercedes Benz V klase vrijedan 40 hiljada eura.

Bio je strastveni obožavatelj konjičkih utrka i posjedovao je tri rasna konja. Imao je i imovinu vrijednu četiri miliona eura u poreznoj oazi na Otoku Man, kao i udio od 450 hiljada eura u Enterprise Investment Schemesu i maksimalnih 56 hiljada eura uloženih u nacionalne štedne i investicijske premium obveznice.

Nažalost, Weir se rastao od supruge godinu dana prije nego što je umro, ali joj je ostavio vilu u kojoj su živjeli vrijednu četiri miliona eura i sebi je kupio stan vrijedan 1.2 miliona eura.

Darežljiv je bio i nakon smrti. Kada je saznao da će umrijeti, organizirao je unaprijed karmine i potrošio je na to više od milion eura. Na karminama su se servirali jastozi, šampanjci vrijedni 385 eura i delicije poput supe od tartufa vrijedne više od 45 eura po tanjiru.

Nakon njegove smrti nogometni klub Patrick Thistle preimenovao je jednu sekciju na tribini u njegovu čast, a ogroman broj fanova kluba došao mu je na pogreb i odao mu počast.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TURSKI BROD SA 3.774 TONE HUMANITARNE POMOĆI ZA GAZU STIGAO U...

0
- Deveti brod dobročinstva - upućen iz Turske za ljude u Gazi, pristao je u egipatsku luku Arish, gdje će biti istovareno oko 3.774 tone humanitarne pomoći.