OTAC IZ PAKLA: MALOLJETNOJ KĆERKI SLAO FOTOGRAFIJE POLNOG ORGANA

Muškarcu (42), koji je slao fotografije polnog organa maloljetnoj kćerki i prijetio smrću njenoj majci, odnosno bivšoj supruzi, Opštinski sud u Puli izrekao je jedinstvenu kaznu na godinu dana zatvora, s trogodišnjim rokom provjeravanja.

Otac, koji živi van Hrvatske je od početka novembra 2016. do kraja januara 2017. godine, budući da ga je bivša supruga blokirala na Facebooku i Messangeru, slao poruke na profil njihove maloljetne kćerke.

Znajući da će kćerka prenijeti sadržaj poruka majci, otac joj je pisao uvredljive poruke o majci i njoj.

Prijetio je da će “doći u Pulu i svašta napraviti, te da će on izaći iz zatvora, a neki iz zemlje nikada, da će ubiti njenu majku i neka spremi odjeću za leš”.

Krajem januara 2017. kćerki je poslao svoju fotografiju na kojoj je go i na kojoj se vidi njegov polni organ u erekciji. Sve je to tad djevojčicu (15) vrlo uznemirilo i ugrozilo njen emocionalni razvoj dok je kod njene majke izazvalo strah za vlastiti život.

Zbog zlostavljanja djeteta na opisan način muškarcu je izrečena presuda na sedam mjeseci zatvora, a zbog prijetnji supruzi na šest mjeseci, pa mu je izrečena jedinstvena presuda na godinu dana zatvora.

Na suđenju je 42-godišnjak izjavio da se osjeća krivim, ali je izražavajući žaljenje i kajanje obećao da slične stvari neće ponoviti.

Sud je prihvatio sankciju koju je predložilo državno tužilaštvo, ali je kao otežavajuću okolnost ocijenio činjenicu da je 2016. godine već bio uslovno osuđen zbog povrede djetetovih prava na 10 mjeseci zatvora, a kažnjavan je i zbog saobraćajnih prekršaja, prenosi Telegraf.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

GUTERRES S BEĆIROVIĆEM I KOMŠIĆEM U SJEDIŠTU UN-A: NEGIRANJE GENOCIDA JE...

0
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić razgovarali su s generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antóniom Guterresom u sjedištu UN-a u New Yorku.