OTAC OSAMNAESTOGODIŠNJEG MLADIĆA OSUMNJIČENOG DA JE PREGAZIO PENZIONERKU: ON NE BI NI MRAVA ZGAZIO

Dok se za posljednji ispraćaj priprema porodica tragično preminule Marije Š. (77), koja je u srijedu pronađena mrtva u kanalu nakon što ju je vozilom udario tad nepoznati vozač i pobjegao, zagrebački policajci zasukali su rukave i u temeljitoj potrazi otkrili nesavjesnog vozača!

Riječ je o, kako se saznaje, 18-godišnjem K.V. iz Zagorja, koji je već sutradan detektiran unatoč činjenici što inicijalno nakon pronalaska beživotnog tijela nesretne penzionerke nije bilo nikakvih indicija niti svjedoka o odbjeglom počinitelju kaznenog djela.

Život Marije Š. ugasio se u srijedu oko 6.30 sati na križanju Puškarićeve i Ježdovečke na području Lučkog, i to svega 100-tinjak metara od kuće dok je hodala prema obližnjoj trgovini. A dan kasnije policija je suzila krug potencijalnih sumnjivaca, odnosno teretnih vozila.

Nakon iscrpne tehničke obrade sumnja se u konačnici suzila na jedan teretnjak Iveco Eurocargo zagrebačkih oznaka za kojeg je, najvjerovatnije u razgovoru s vlasnikom firme, a temeljem dnevnika vožnje, utvrđeno da je u kobno vrijeme za upravljačem sjedio netom punoljetni mladić.

Pixsell

Odluku velikogoričkog suca istrage o pritvaranju 18-godišnjaka, inače dosad nikad kazneno evidentiranog, s nestrpljenjem je očekivao vozačev otac.

  • Pod stravičnim smo šokom supruga i ja. Kažu da je upravo on pregazio gospođu i pobjegao. U to ne vjerujemo i tvrdimo da to nije istina. Nije kriv. Uostalom, na kamionu koji je vozio nema nikakvih vidljivih tragova. Pod istragom su još dva kamiona iste firme. Siguran sam da će istraga na kraju pokazati da moj sin s tim užasom nema veze. Nije tako odgojen. Ne bi ni mrava zgazio, a kamoli pobjegao bez da pomogne. Čitam da je nesreća bila u srijedu ujutro. Kad se taj dan vratio kući s posla, djelovao je normalno. Svu trojicu sinova znam u dušu, a da je išta zgriješio, to bi mu se čulo u glasu i vidjelo na njemu. Sigurno bi se povukao u sebe – priča za Jutarnji list otac 18-godišnjeg K. V., iz okolice Zlatara.

Takvo nedolično ponašanje za koje ga sumnjiče njemu ne pripada, dodaje dalje, te napominje da je sin “svake nedjelje u crkvi i tako već punih 15 godina”.

Otac uhapšenog 18-godišnjaka pojašnjava još da je osim kamiona koji je vozio njegov sin, policija pod lupu stavila još druga tri iste firme, piše Jutarnji.hr. Na upit koliko dugo sin vozi kamione i od kad ima vozačku, odgovara da vozačku dozvolu ima od lani te da unazad tri mjeseca radi za zagrebačku firmu čiji je kamion trenutno zaplijenjen.

  • Znate li vi kolika je gužva na onoj dionici u Lučkom svako jutro? Velika. Vozila idu u koloni, sporo. Pa valjda bi neko vidio da je kamion udario u pješakinju? A niko ništa vidio nije – zaključuje otac privedenog vozača.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.