OTAC PREMINULOG DJEČAKA U NEUMU: MOJ NADIN MI JE UMRO NA RUKAMA

Našu zemlju potresla je još jedna tragedija. Nadin Mašić, trinaestogodišnjak iz Kaknja, preminuo je prekjučer u Neumu. Godišnji odmor i ljetovanje porodici Mašić pretvorili su se u najgori pakao.

Nesreća se dogodila na jednoj od plaža u dijelu Neuma koji se naziva Surdup. 

Otac dječaka Elzudin Mašić ispričao je da je doživio nešto što ni najvećem dušmanu ne bi poželio. 

  • Sin se kupao. Sve je bilo uredu. Ja sam bio na plaži. Izašao je iz vode i sjedio, gledao oko sebe. Pitao sam ga jesi li dobro, samo je blago razgledao oko sebe – prepričava veliku tragediju Mašić.

Kaže da je mislio kako je dječak umoran od plivanja.

  • Samo se srušio. Ja sam ga uzeo u naručje, davao mu umjetno disanje. Svi ljudi su se okupili na plaži. Zvali Hitnu. Sve je učinjeno da mu se spasi život. Čak je na plaži bio i doktor iz Tuzle. I on je pokušao animirati moje dijete – kaže kroz plač Elzudin Mašić. 

Srce stalo

Nažalost, djetetu nije bilo spasa. 

  • Srce mu je stalo. Umro mi je na rukama – rekao je dječakov otac. 

Otišao si prerano

Elzudin je na Facebooku, uz obavijest o dženazi, napisao i status zbog kojeg bi i kamen zaplakao, piše Avaz.ba.

  • Kako da dočekujem jutra bez tebe, bebo moja? Ne znam kako ću ovo da izdržim, ali moram radi tvoje sestrice. A i ti, zlato moje, pazi na nju kao što si i do sada, jer si je čuvao kao kap vode na dlanu. Volimo te, otišao si nam prerano, ali je tako moralo biti. Sve što smo planirali za tebe, sve je nestalo u jednoj sekundi. Živote moj, da ti dragi Allah podari sve ljepote dženetske – napisao je Elzudin. 

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE