OTIMALA SAM SE I VRIŠTALA, POLA SATA JE BILO KAO VJEČNOST: DJEVOJKU POKUŠAO DA SILUJE MANIJAK, OTVORILA DUŠU

Od kada je Igor Milošević (44), iz Beograda nakon zatvorske kazne za niz silovanja i razbojništava koje je počinio 2007. godine postao slobodan čovjek, žene u strahu ne mogu mirno da spavaju.

Višestruki silovatelj prvi put je silovao kada je imao samo 14 godina i do sada je proveo ukupno tri decenije iza rešetaka, a čak je javno rekao i da žena ne treba da se opire kada je siluje da je ne bi povrijedio.

Nekima je to ulilo strah, a nekima bijes.

Jedna djevojka koju je drugi manijak probao da siluje prije 20 godina oglasila se društvenoj mreži Twitter. Otkrila je da ju je vrlo uznemirilo saznanje da će ovaj višestruki povratnik ponovo napasti, a vratila se u prošlost i načela svoje bolne rane.

Njenu ispovijest vam prenosimo u cjelosti:

  • Ne mogu da zaspim, popila sam i tabletu za smirenje bukvalno mi cijelo tijelo drhti i naježeno je, a suze idu. Neko sam ko je prije 20 godina doživio napad i pokušaj silovanja, ja sam se pola sata a izgledalo je kao vječnost, borila otimala, udarala, vrištala – napisala je ona i objasnila kako je uspjela da se spasi.
  • Nekom pukom srećom sam uspjela da ga udarim da je on udario glavom o zid i onesvijestio se, ja sam pobjegla. To je trauma za cijeli život nakon toga tri mjeseca nisam nigdje izašla, prošla sam sve faze – i tugu i sramotu stid, bijes preispitivanje zašto ja i sa čim to izazvala. U tom periodu sam se udebljala do 100 kilograma jer sam htjela da ugušim svaki oblik ženstvenosti na sebi, sve da nestane – napisala je ova žena i dodala da je sada sve prošlo.
  • Prošle su terapije, razgovori i normalno sam živjela i živim ali to je nešto što će biti zauvijek u meni. Mogu da pretpostavim kako ženama i djevojkama koje su silovane – zaključila je, prenosi Kurir.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE