OTKAZANO 47 LETOVA: NJEMAČKI EUROWINGS DRASTIČNO SMANJIO BROJ LETOVA PREMA HRVATSKOJ

Njemački Eurowings zbog smanjene je potražnje drastično srezao broj letova prema zagrebačkom aerodromu već s početkom nove godine, javlja croatianaviation.com.

Januar i februar već su tradicionalno dva najlošija mjeseca u godini što se tiče avioprometa u Hrvatskoj ali i regiji, no ove godine, baš kao i prethodne, na potražnju dodatno nepovoljno utječe i sama pandemija koronavirusa u Evropi i svijetu.

Iz tog je razloga Eurowings otkazao brojne polaske prema odnosno s Međunarodnog aerodroma Zagreb.

Na liniji Stuttgart – Zagreb – Stuttgart Eurowings je obavio posljednji let 9. januara ove godine, a do 7. februara nema redovnih letova između dva grada. U navedenom razdoblju otkazano je 14 povratnih letova što je ukupno 4.368 sjedala manje prema odnosno iz Zagreba.

Na liniji Köln – Zagreb – Köln Eurowings saobraća uredno, dva puta sedmično, no otkazani su pojedini letovi u sedmici, njih čak 10, što je 3.120 sjedala manje od planiranog!

Avioni na liniji između Düsseldorfa i Zagreba posljednji su put saobraćali 28. decembra 2021, svi letovi za januar i februar su otkazani a prvi sljedeći let najavljen je za 1. mart. Na 17 otkazanih rotacija Zagreb je izgubio dodatnih 6.120 sjedala.

Četvrta linija, ona između Praga i Zagreba, trebala je započeti s prometovanjem u zimskom redu letenja ove godine no to se ipak nije dogodilo. Eurowings je na ovoj liniji već nekoliko puta prolongirao početak operacija, a trenutno je prvi let najavljen za 8. mart. Ukupno je otkazano 6 rotacija planiranih za januar i februar što je dodatnih 1.872 sjedala manje.

Na četiri međunarodne linije Eurowings je u razdoblju od početka godine do marta otkazao ukupno 47 povratnih letova, čime je Zagreb izgubio čak 15.480 sjedala.

Broj izgubljenih sjedala je razmjerno mali kada ga stavimo u usporedbu s otkazanim letovima Ryanaira kojih je značajno više. Naime, irski je avioprijevoznik u razdoblju od početka januara do kraja februara otkazanim letovima iz prodaje povukao više od 45 hiljada sjedala prema odnosno s Međunarodnog aerodroma Zagreb, javlja croatianaviation.com.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TURSKI BROD SA 3.774 TONE HUMANITARNE POMOĆI ZA GAZU STIGAO U...

0
- Deveti brod dobročinstva - upućen iz Turske za ljude u Gazi, pristao je u egipatsku luku Arish, gdje će biti istovareno oko 3.774 tone humanitarne pomoći.