OTKRIVEN UZROK DRAMATIČNOG POŽARA: IZGORJELI GLISERI, SKUTERI, VOZILA KOD DUBROVNIKA

Na području Mirinova kod Dubrovnika jučer je oko 15 sati izbio požar u kojem je izgorjelo sedam plovila i dva vozila. Evo kako je sve krenulo.

Prvo je planuo kombi, nakon njega automobil pa gliseri i skuteri na moru, što je prouzrokovalo veliku materijalnu štetu.

Policija je jutros objavila kako je uviđajem utvrdila uzrok požara te detaljno opisala kako se sve dogodilo.

Policija detaljno opisala kako je došlo do požara

Priopćenje dubrovačko-neretvanske policije prenosimo u cijelosti.

-Nakon što je jučer, 5. augusta, u potpunosti ugašen požar koji je u poslijepodnevnim satima izbio na predjelu Mirinova u Dubrovniku, policijski službenici Policijske stanice Dubrovnik, uz stručnu pomoć protupožarnog inspektora, proveli su uviđaj.

Očevidom je utvrđeno da je požar izbio u prtljažniku zatvorenog kombi vozila gdje se nalazila agregatska stanica sa spremnikom goriva od 1000 litara koja je služila za mobilno i privremeno napajanje struje na agregatu.

Uslijed kvara na izvedenoj električnoj instalaciji, požar se proširio na spremnik goriva i ostatak kombija, te  dalje na plovila koja su se nalazila u neposrednoj blizini.

U požaru je izgorjelo kombi vozilo i osobno vozilo, vlasništvo 34-godišnjeg muškarca, četiri plovila u vlasništvu iste osobe, te jedno plovilo u vlasništvu 56-godišnjeg muškaraca.

Kriminalističko istraživanje ovog događaja se nastavlja”, saopćila je policija.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

UPOZORENJE METEOROLOGA: VEČERAS OPASNOST OD MRAZA, SAMO JEDAN DIO BIH IMAT...

0
- Opasnost od mraza! Naredna noć, jutarnji sati subote donose lokalno prizeman do slab mraz. Najviše na udaru istok Bosne, područje Podrinja.