OTKRIVENO GDJE JE UHAPŠEN OTAC KOJI JE DRŽAO KĆERKU ZATOČENU: EVO KOD KOGA SE KRIO

Uroš Pašajlić, otac koji je godinama držao kćerku zatočenu u stanu, uhapšen je u stanu na Karaburmi u Beogradu.

  • On je uhapšen u štek stanu na Karaburmi. Krio se kod jednog prijatelja koji je takođe poznat po problematičnom ponašanju – kaže izvor Blica.
  • Po nalogu dežurnog zamjenika tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u saradnji sa Policijskom upravom za Grad Beograd pronađen je, lišen slobode i zadržan u trajanju od 48 sati osumnjičeni U.P., za kojim je raspisana potraga još od 24.03.2023.godine. Kao što je već ranije tužilaštvo saopštilo isti se sumnjiči da je izvršio krivično djelo Nasilje u porodici iz čl. 194 KZ i krivično djelo Protivpravno lišenje slobode iz čl. 132 KZ na štetu nevjenčane supruge, kao i da je izvršio krivično djelo Zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica iz čl. 193 KZ i Kršenje porodičnih obaveza iz čl. 196 KZ u odnosu na dijete – navode u Tužilaštvu. Podsjetimo, jeziv slučaj zlostavljanja djeteta otkriven je kada je Beograđanka I. L. prijavila policijskoj stanici Palilula da ju je muž Pašajlić brutalno tukao, kao i da već duže vreme drži svoju kćerkicu kao roba.
Foto: OLIVER BUNIĆ, MUP / RINGIER

Žena je imala vidljive povrede, a prema prvim informacijama izjavila je da ju je nevjenčani suprug glavom udario u nos i da je tako zadobila prelom.

  • Ona je ispričala da ju je udario glavom u glavu i da misli da joj je slomio nos. Tada je ispričala i da on drži kćerkicu od osam godina godinama zatvorenu u stanu na Zvezdari. Kćerkicu je, kako je navela I. L, osumnjičeni dobio u braku sa drugom ženom – kaže izvor “Blica”. Djevojčica (8) koju je Pašajlić do prije tri dana godinama držao zatočenu u stanu, kao roba, bila je u veoma teškom stanju kada ju je našla policija. Kako saznaje “Blic”, dijete je po dolasku u bolnicu bilo dehidrirano, izgladnjelo i zapušteno, a kada su je vidjeli svi dežurni doktori su – zaplakali!

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TURSKI BROD SA 3.774 TONE HUMANITARNE POMOĆI ZA GAZU STIGAO U...

0
- Deveti brod dobročinstva - upućen iz Turske za ljude u Gazi, pristao je u egipatsku luku Arish, gdje će biti istovareno oko 3.774 tone humanitarne pomoći.