OTKRIVENO ZBOG KOLIKO NOVCA JE UBIJEN VLASNIK MJENJAČNICE: UBICA SKINUO TORBICU S MRTVOG JANIĆIJEVIĆA I POBJEGAO

Jovan Janićijević, vlasnik mjenjačnice iz Novog Sada koji je ubijen prije sedam dana u naselju Veternik u Novom Sadu, na sastanak sa ubicom je ponio dvije torbice sa novcem, od kojih je jednu, kako se sumnja, ubicao uzeo i pobjegao.

  • U jednoj su bile novčanice u dinarskoj protiv vrijednosti, koju je Jole držao kod sebe i koju mu je ubica oteo. Međutim, u drugoj je bilo duplo više novca u eurima, ali napadač to nije vidio jer je bila na zadnjem sjedištu auta i nju je policija pronašla prilikom uviđaja – kaže izvor iz istrage.

Ubica je pobjegao sa oko dva miliona dinara koliko je bilo u torbici žrtve, ali policija je preko videosnimaka prepoznala počinioca i pitanje je dana kada će biti uhapšen.

Naime, sigurnosne kamere koje pokrivaju dio naselja u kom je ubijen Janićijević, snimile su svaki detalj napada na njega, pa tako i ubicu koji je tijelo vlasnika mjenjačnice prvo premjestio sa vozačevog na suvozačevo mjesto, a onda iznio iz automobila i ostavio pored.

  • Na kamerama se jasno vidi da je ubica visok čovjek, od skoro dva metra, srednjih je godina, oko 45 i ima tetovaže po tijelu – kaže izvor Kurira i dodaje da je osumnjičeni dobro poznat policiji i javnosti u Novom Sadu, a potiče iz imućne porodice.

Janićijević je poznavao svog ubicu i vjerovao mu. Na njegov poziv Janićijević je došao na sastanak kako bi mu pomogao da razmijeni pare, ali je završio sa više od 20 uboda nožem po tijelu.

  • Ubica je sjeo u auto i mirno se pozdravio sa Joletom. Samo mu je u jednoj sekundi stavio nož pod grlo i tražio da mu preda torbu. Jovan je to odbio. Tada je uslijedio prvi ubod, Jole je pokušao da se odbrani, ali bezuspješno – podsjeća izvor.

Janićijević je, inače, sa ubicom otišao da se nađe oko 17 sati, a njegovo tijelo u lokvi krvi skoro tri sata kasnije pronašao je prolaznik.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE