OVA ZEMLJA ZABRANILA PUŠENJE NA BALKONIMA

Ruski pušači su negativno iznenađeni nakon što je ministarstvo za vanredne situacije saopćilo da će pušenje na balkonima u stanovima biti zabranjeno prema novim propisima o požarima.

Također, prema novim pravilima, “otvorena vatra” je zabranjena na balkonima stanova, kao i u stambenim prostorijama, zajedničkim spavaonicama i hotelima.

  • Paljenje šibica i pušenje se klasificiraju kao otvorena vatra – saopćili su zvaničnici, a prenio je BBC.

Roštiljanje kebaba i paljenje svijeća su također zabranjeni.

Prvenstveno je došlo do zabune o tome da li je pušenje uključeno u zabranu, a jedan zvaničnik iz duhanske industrije insistirao je da se nova pravila odnose samo na “alkoholičare koji roštiljaju kebabe na balkonu”.

No, zvaničnici ministarstva kasnije su potvrdili da će pušenje biti zabranjeno. Kršenje novih pravila o požarnoj sigurnosti može značiti novčanu kaznu do 42 eura, a ostavljanje zapaljene cigarete koja bi uzrokovala požar može značiti krivičnu prijavu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

LAKIĆ O MOGUĆEM POVEĆANJU CIJENA STRUJE: NEMAMO UGLJA, NEMAMO PROIZVODNJE

0
Vedran Lakić, federalni ministar energije, rudarstva i industrije, kazao je nema dovoljno uglja u rudnicima da bi se proizvodile potrebne količine električne energije u Federaciji Bosne i Hercegovine.