OVAJ DESERT OSVOJIT ĆE VAS NA PRVI ZALOGAJ

Kada jednom napravite ovu poslasticu, pravit ćete je uvijek.

Ilustracija

Sastojci za krem od pavlake:

2 kisele pavlake

1 vanilin šećer

2 mala kašika šećera

Sastojci za biskvit:

250 g keksa

130 g maslaca

2 male kašike šećera

1 mala kašika mljevenih oraha

1 mala kašika mljevenih badema

1 mala kašika mljevenih lješnika

Krem od sira:

500 g krem sira

1 limun

1 vanilin šećer

2 jaja

4 male kašike šećera

Ilustracija

Priprema:

Zagrijte rernu na 180 Celzijusa.

U posudi izmiksajte keks i maslac (prethodno otopljen na pari) te dodajte orašaste plodove (orah, badem, lješnnik).

U okrugli lim stavite papir za pečenje, te ravnomerno stavite smjesu, utapkajte rukama, te stavite da se peče oko 5 minuta.

Pomiješajte sir, sok od limuna, jaja, dodajte šećer i vanilin šećer i miksajte sve dok ne dobijete kremastu smjesu.

Izvadite biskvit iz rerne, te ga premažite kremastom smjesom od sira i stavite da se peče oko 25 minuta.

Izmiksajte sve sastojke za krem od pavlake, te nakon što kremasta smesa bude pečena, izvadite i pustite da se malo ohladi, oko 10 minuta.

Kašikom rasporedite krem od pavlake i staviti u rernu još na 5 minuta.

Izvadite i ostavite da se hladi minimalno 12 sati.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.