OVAJ DORUČAK TOPI SALO U REKORDNOM ROKU: ZA MJESEC DANA SKIDA I DO 10 KILOGRAMA

Pravilan izbor namirnica u jutarnjim satima značajno utiče na gubitak kilogramam, kažu nutricionisti.

Ključno za uspješno mršavljenje nije samo ukupan broj kalorija, već i doba u koje se unose. Ako se pridržavate ove dijete, možete smršati tako da se kilogrami više ne vraćaju.

Ukoliko doručkujete po ovim principima, imat ćete dovoljno energije za cijeli dan, a napadi gladi će nestati. Poenta ovog pristupa mršavljenju je da se najveći broj kalorija unese odmah poslije ustajanja. Potrebno je doručkovati najkasnije 15 minuta poslije buđenja, kako bi rezultati bili vidljivi.

Doručak od 600 do 850 kalorija prije 9 sati ujutru će djelovati kao saveznik metabolizma i drastično podstaći mršavljenje, ali i uravnotežiti hormone i sagoreti masne naslage.

Tako ćete za ručak i večeru unijeti znatno manje kalorija, a preporuka je da to ne bude više od 300 kalorija po obroku.

Svaki dan započinje obilnim doručkom i odvajanjem barem pola sata za uživanje u njemu.

Primjer doručka:

Omlet od 1 cijelog jajeta i 3 bjelanca, 50 grama sira, 50 grama šunke, povrće, pola mafina sa sirom, žitarice sa 200 ml mlijeka, smuti od jagode i čokoladni kolač.

Idealan doručak treba da se sastoji od dvije porcije mliječnih proizvoda, dvije porcije ugljenih hidrata, dvije porcije masnoća i jedna porcija slatkog deserta.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.