Asja Huseinbegović i Hana Goro super su se snašle u Hayatovom studiju i emisiji Slatki recept by Dolcela.
Njihov rolat bit će apsolutni hit ovog vikenda.
Evo i recepta za ukusni čokoladni rolat koji ćete voljeti i rado jesti.
Potrebno vam je:
- 200 g Dolcela čokolade
- 70 ml soka od višnje iz kompota
- 7 velikih jaja
- 3 vanilin šećera Dolcela
- 200 g šećera u prahu Dolcela
- 240 ml slatkog vrhnja Šlag 5+ Dolcela
- 2 kašičice šećera u prahu Dolcela
- kakao Dolcela za posipanje
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stepeni. Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje. Razdvojite žumanjke i bjelanjke.
Čokoladu pomiješajte sa sokom od višnje pa sve otopite na pari. Umiješajte žumanjke i šećer pa miksajte nekoliko minuta.
Dodajte ohlađenu čokoladu. U drugoj posudi izmiksajte sve bjelanjke i postepeno dodajte tri vanilin šećera u snijeg pa ga lagano umiješajte u smjesu čokolade i žumanjaka. Smjesu rasporedite po pripremljenom limu i pecite 20-ak minuta.
Nakon 10-ak minuta hlađenja, gornju stranu biskvita pospite kakaom u prahu pa je okrenite na rešetku s novim komadom papira za pečenje kako biste mogli skinuti papir na kojem se rolat ispekao.
Pričekajte da se u potpunosti ohladi. Istucite slatko vrhnje sa šećerom u prahu. Premažite ga preko biskvita, pažljivo zarolajte i stavite u frižider na najmanje jedan sat.
Ukrasite kao Hana i Asja s malo šlaga i višnjama iz kompota.
Ako mislite da vaše dijete može kuhati s našom Almasom u Slatkom receptu by Dolcela, pošaljite prijavu na: almasa.lazovic@hayat.ba