OVAJ TRIK ZA KUPUS SALATU NIKO NE ZNA: DA BI BILA SOČNA MORATE DA DODATE OVAJ SASTOJAK, UKUSNIJE NE MOŽE BITI

Postoje razni recepti za kupus salatu jer može da se jede uz skoro svako jelo. Ali, jedan trik trebate iskoristiti da bi bila sočna.

Pomješajte dvije vrste kupusa, a onda joj dodajte i limun i bijeli luk za što bolji šmek. Također, začinsko bilje daje drugačiji ukus koji će vam se garantovano dopasti.

Treba vam 1/4 mladog kupusa, 1/4 ljubičastog kupusa, jedan limun te čen bijelog luka i peršun i malo začina.

Priprema: Mladi i ljubičasti kupus izrendajte ili isjecite na trake. Stavite u posudu za salatu. Limun presjecite na pola, pa jednu polovinu isjeckajte na kockice i dodajte u salatu. Od druge polovine iscjedite sok i sipajte u salatu. Posolite, dodajte mljeveni bijeli luk, peršun i mirođiju i prelijte maslinovim ulje. Sve dobro promješajte i služite.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE