OVAKO NAPRAVITE TAS KEBAB

Niste nikada pripremali tas kebab? Onda se poslužite našim današnjim receptom.

Sastojci:

1 kg mesa (janjetina ili teletina),

pola kg crnog luka,

pola kg paradajza,

100 g putera,

120 ml bijelog vina (suho),

1 kašika peršunovog lista (sjeckani),

so

biber.

Priprema:

1. Meso oprati, osušiti i isjeći na malo veće kocke. U tavi rastopiti puter, dodati meso i malo propržiti (oko 10 minuta). Za to vrijeme u šerpu, na puteru propržiti isjeckani luk i dodati mu meso.

2. Sve još malo propržiti (pri tome miješati) i kada je meso skoro gotovo, dodati kockice paradajza, isjeckan peršunov list, so, biber i zaliti vinom. Dobro promiješati i kuhati na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne, odnosno postane sos.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

STRPLJENJE JE NAJVAŽNIJE: EVO KAKO UKLONITI MRLJE OD VINA SA TKANINE

0
Mrlje od crnog vina mogu se činiti teškim za ukloniti jer se sastoje od jake boje, šećera i tanina. Međutim, nije ih se nemoguće riješiti.