OVAKO SE PRAVI JEDNO OD NAJUKUSNIJIH BAJRAMSKIH JELA

Sastojci:

500 gr gotovog tijesta za kadaif
250 grama maslaca
½ kg oraha
150 gr grožđica
1 kg šećera
1 limun

Priprema:

U duboku tepsiju (pleh za pečenje) staviti pola količine tijesta za kadaif i ravnomjerno ga rasporediti (eventualno malo pritisnuti rukama ako je previše nadignuto).Po tijestu posuti samljevene orahe i grožđice, pa prekriti drugom polovinom kadaifa.

Maslac istopiti na laganoj vatri pa ravnomjerno preliti poslagani kadaif.

Rernu prethodno zagrijati pa staviti kadaif da se peče na 180°C 45 min.

U međuvremenu u pogodnu posudu staviti 1 kg šećera i 1 litra vode, iscijediti limun i pustiti da prokuha.

Kada prokuha smanjiti temperaturu i lagano kuhati još 10 min. Skinuti sa vatre i staviti da se malo ohladi. Ispečeni kadaif izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo ohladi, a zatim preliti sa mlakim sirupom.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE