OVAKVU PIZZU SIGURNO NISTE PROBALI: PRAVI SE U ŠOLJICI I GOTOVA JE ZA DVIJE MINUTE

Brzinska jela i deserte iz mikrovalne pećnice kreirala je blogerica iz SAD-a Gemma Stafford, poznata po vrlo jednostavnim i brzim receptima.

Osmislila je i kako napraviti pizzu u šolji.

Sastojci:

4 žlice brašna

1/8 žličice praška za pecivo

1/16 žličice sode bikarbone

1/8 žličica soli

3 žlice mlijeka

1 žlica maslinovog ulja

1 žlica paradajz sosa

1 velika žlice isjeckane mozzarelle

5 mini feferona

1/2 žličice sušenih začina – bosiljak ili origano

Priprema:

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu i sol zajedno u šolji u kojoj ćete raditi pizzu. Dodajte mlijeko i ulje. Na površinu tijesta stavite umak od paradajza pa na to sir, feferone i začin. Pecite u mikrovalnoj minutu ili malo više na 1200W.

Ovisno o jačini mikrovalne, to vrijeme može se razlikovati pa pazite. Pizza je gotova nakon što tijesto naraste, a nadjev počne dobivati mjehuriće.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KORONAVIRUS NEMA GRANICA: DOSEGNUO I NAJVIŠI SVJETSKI VRH MOUNT EVEREST

0
Najmanje jedan alpinista na Mount Everestu bio je pozitivan na Covid-19, samo nekoliko sedmica nakon što je najviši svjetski planinski vrh otvoren za alpiniste nakon godinu dana, prenosi BBC.