OVAKVU TOPLU ČOKOLADU JOŠ NISTE PROBALI: IDEALNA ZA HLADNE ZIMSKE DANE

Tokom zimskih dana i večeri, ponekad se samo poželimo ušuškati u dekicu sa šoljom nekog toplog napitka te uživati uz dobru seriju ili film.

Hladne večeri možete sebi dodatno uljepšati s malo vruće čokolade, ali umjesto klasične verzije isprobajte ovu zimsku, “začinjenu”, s dodatkom ruma i cimeta.

Potrebno vam je:

  • 1,5 l mlijeka
  • 25 dag nasjeckane tamne čokolade
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 1 kašičica cimeta u prahu
  • 5 kašika ruma

Priprema:

  1. U veću posudu stavite mlijeko, vrhnje, rum i cimet. Zagrijte do vrenja na srednje jakoj vatri. Kada sve zavrije, maknite s vatre i odmah ubacite čokoladu.
  2. Dobro miješajte pjenjačom dok se čokolada ne otopi i sjedini s tekućinom. Ulijte u šoljice i odmah poslužite.

Vruću čokoladu po želji možete ukrasiti šlagom, sljezovim kolačićima ili nekim drugih dodatkom, piše Zadovoljna.hr.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KARANTIN NIJE MJERA KOJOM SE POBJEĐUJE, NEGO KOJOM SE USPORAVA VIRUS:...

0
U današnjoj emisiji 'Zdravlje na prvom mjestu', razgovarali smo o primjeni genetike u zdravstvu. Gost naše emisije bio je Rijad Konjhodžić, genetičar.