OVE STVARI MOŽETE UNIŠTITI AKO IH PERET U VEŠ MAŠINI

​Uništićete ove stvari ako ih perete u veš mašini, zato se nemojte igrati.

Kravata

Kravata, omiljeni muški poslovni aksesoar, najčešće je izrađena od svile, a pranjem u mašini može se uništiti njena unutrašnja struktura, kao i oblik.

Stoga, nježno ručno pranje ili hemijsko čišćenje predstavljaju jedina rješenja kada su u pitanju kravate.

Kupaći kostimi

Iako su kupaći kostimi napravljeni kao odijevni predmeti za vodu, u mašini za veš se mogu i te kako oštetiti zvog centrifuge i načina pranja.

Pored toga, većina ženskih kupažih kostima sadrži razne ukrase, printove, perlice, žice i slično, a pranjem u mašini mogu se desiti ozbiljna oštećenja.

Ako želite da vam kupaći što duže traje, perite ga na ruke.

Odijela

Odijela takođe ne smiju da se peru u mašini za veš, bez obzira na to što su napravljena od pamuka, poliestera ili nekog drugog materijala koji se bez problema inače pere u veš mašini.

Razlog toga je što će sako ili pantalone oprane u mašini izgubiti čvrstinu i pravilan oblik, pa je za njih predviđeno samo hemijsko čišćenje.

Sljedeći put dobro razmislite – nemojte ove stvari prati u veš mašini, prenosi Krstarica.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE