OVO JE 5 NAJGORIH GUMA KOJE NIKAKO NE BISTE TREBALI STAVLJATI NA AUTOMOBIL

Gume igraju važnu ulogu u sigurnosti vozača i vozila. Zato je vrlo važno da kada odlučite zamijeniti gume na svom automobilu provjerite koji brendovi su najbolji, a koje treba izbjegavati.

Ako želite osigurati svoju sigurnost, ali i sigurnost ostalih putnika, ovih 5 brendova biste trebali zaobilaziti u širokom luku.

  • AKS
  • Compass
  • Telluride
  • Westlake
  • Geostar

Zašto stručnjaci za gume tvrde da su ovo najgori proizvođači guma?

Proizvodi ovih kompanija nemaju najosnovnije sigurnosne mjere i kontrolu kvalitete.

Mnogi brendovi automobilskih guma, pogotovo oni iz Kine (uključujućih i navedenih 5 kompanija), u nekom trenutku su se nalazili pod istragom ovlaštenih službi, ili su bili prisiljeni povući svoj proizvod iz prodaje.

Zato mnogi koji su koristili gume ovih proizvođača vjeruju da one nisu kvalitetne.

Istina, gotovo sve kompanije proizvode svoje gume u Kini, ali problem je u tome što ove kompanije pokušavaju dostignuti kvalitetu koju diktiraju originalni proizvođači, sa znatno manje uspjeha od očekivanog, piše Telegraf.

Ako tražite nove gume, najbolje bi bilo da se fokusirate na brendove koji nude provjeren proizvod kao što su Cooper, Goodyear, BFGoodrich, Bridgestone, Continental, Dunlop, Firestone, Kumho, Michelin, Toyo, Uniroyal i Yokohama.

Ove kompanije nude kvalitetne gume u cjenovnom opsegu koji se može uklopiti u svačiji budžet.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO JUG GRČKE

0
Snažan potres magnitude 5,9 je jutros u 9:12 po lokalnom vremenu pogodio jug Grčke, izvijestio je EMSC na svojim stranicama.