OVO JE ČOVJEK ZBOG KOJEG JE MAJKA BRUTALNO TUKLA TROGODIŠNJU KĆERKU: NALAZI SE U ZATVORU MJESECIMA, A EVO ZA ŠTA JE TAČNO OPTUŽEN

Protiv Zorana (50), prije mjesec dana podignuta je optužnica zbog nasilja u porodici koje je izvršio nad svojom vanbračnom suprugom, inače bakom pretučenog djeteta.

Prema nezvaničnim informacijama, on je uhapšen u avgustu nakon što je pretukao i vrijeđao ženu sa kojom je živio u vanbračnoj zajednici u Somboru. Takođe, on je tada prekršio mjeru zabrane prilaska koja mu je dva mjeseca ranije određena isto zbog porodičnog nasilja.

  • Nasilje je otkriveno kada je žena, inače kćerka prebijene žene, pozvala policiju tokom jednog od iživljavanja Zorana nad njenom majkom i ostavila podignutu vezu kako bi policija čula šta se događa i prijavila nasilje – kaže izvor iz istrage upoznat sa slučajem i dodaje da je tokom istrage utvrđeno da je imao smanjenu uračunljivost u trenutku izvršenja krivičnog djela.

To nije bio prvi put da je nasilje koje je Zoran počinio nad vanbračnom suprugom prijavljeno. Prema nezvaničnim informacijama, on je i ranije zlostavljao vanbračnu suprugu zbog čega je imao mjeru zabrane prilaska, ali je nju kršio.

Njemu je po prijedlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Somboru određen pritvor u kojem se nalazi od avgusta, a navodno je višestruki povratnik.

U OJT Sombor navode da je optužni akt podnijet zbog događaja koji se odnose na vremenski period od 2019. godine do 17.08. 2022. godine, kada je prijavljeno nasilje u porodici od strane kćerke pretučene žene.

Iz Osnovnog suda u Somboru kažu da prema njemu nisu vođeni drugi postupci pred ovim sudom izuzev vođenja postupaka produženja hitnih mjera predviđenih Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici, pišu srbijanski mediji.

  • Prema okrivljenom su produžavane hitne mjere privremenog udaljenja iz stana i privremene zabrane kontaktiranja i prilaska žrtvi rješenjima ovog suda od 28.09.2020, od 5.10.2021. i 25.11.2021, s tim što su prema okrivljenom produžene hine mjere i rješenjem od 19.8.2022. godine povodom životnog događaja zbog kojeg je prema okrivljenom određen pritvor i zbog kojeg se vodi predmetni krivični postupak – navode iz Osnovnog suda u Somboru.

Na užasavajućem sninku koji se juče pojavio i proširio društvenim mrežema, podsjetimo, vidi se majka iz Begaljice kako bezočno šamara djevojčicu i sve vrijeme joj govori:

  • Ovo ti je za Zorana. Zbog tebe je naš Zoran u zatvoru.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.